“Kvinner i Vikingtiden”, to forfattere forteller

“Forfattar Solveig Aareskjold kjem i haust ut med boka «Astridene – kvinnene kring Olav Tryggvason». Olav Tryggvason var all sin dag avhengig av å ha kvinnene på si side. Han blei berga gjennom spedbarnstida av ei snarrådig mor, nådde vaksen alder ved hjelp av ei klok fostermor og fekk styringa over Noreg på grunn av søster si.” Forelesningen ble holdt i regi av KÅKÅ kverulantkatedralen, et kafébasert litteraturhus på Sting Nere i Stavanger

 

I 2017 sendte NRK bok et program om kvinner i Vikingtiden: “I dag vet vi ganske mye om vikingene med sine plyndringstokter og herjinger, men hvordan var egentlig livet for kvinnene i vikingtida? Forfatter Gunhild Haugnes har fulgt i vikingenes fotspor til Grønland for å lære mer om livet til en av de mer kjente, men også mest uglesette av dem, nemlig høvding Eirik Raudes datter Frøydis.”

Klikk her for å høre programmet